Om meg

EVA N. WILLIX - Billedkunstner
Fabrikken, Løkkegt 9
2615 Lillehammer
www.willix.no
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tel. 41 64 55 88

DSC04042 versjon 2

UTDANNELSE Eva Willix billedkunstner siden 1986, og er en "intuitiv autodidakt som går egne veier" som kulturanmelder og forfatter Oddvar Rakeng så betegnende beskriver henne i sin bok "Rødt bilde til blå sofa? 43 Opplandskunstnere". Lyset i maleriene er blitt hennes varemerke. Hun var i en periode over flere år mye i atelieret til Jakob Weidemann på Lillehammer. Hennes vennskap med han har betydd mye for hennes fargbruk, og utvikling som billedkunstner. Hun er i dag en etterspurt kunstner, og mange kommer innom hennes atelier for en titt, besøker hennes utstillinger og bestiller malerier fra henne. Eva startet med intuive malekurs i 1993 og har siden det reist Norge rundt med sin kurs, samt holdt kurs i Frankrike og Spania. 

Hun har i dag atelier i Fabrikken en spennende samlokalisering av mange kreative næringer i de gamle industrilokalene til Steen & Strøm møbelfabrikk i Lillehammer. Velkommen innom Fabrikken og hennes atelier for en kaffe/te kopp og en god prat. 

UTSTILLINGER Hun hadde sin første utstilling på Lillehammer i 1990, og har hatt mer enn 25 separatutstillinger og deltatt på flere kollektivutstillinger. Hun hadde vellykkede separatutstillinger i Narvik Kunstforning 2011 hvor hun var vinterfestuke utstiller, og vinteren 2012i Asker Kunstforening.

Galleri Walaker 300, -09/-13 da sammen med Inger Sitter. Galleri Pingvin, Oslo. Galleri Kinck, Høstutstillinger på Pellestova og påskeutstillinger i gamle fjøset på på Myresetra, Skei, Gausdal.

Stolt kunstner paa PellekroaStolt kunstner på Pellekroa
UTSMYKNINGER
 
Februar 2014 ferdigstilte hun et utsmykningsoppdrag på Pellestova, Øyer hvor eierne Solveig og Bjørn Rune Gjelsten valgte hennes kunst til inngangspartiet og restaurantområdet.
Tyrilisenteret, Lillehammer 2014
2015 et stort utsmykningsoppdrag i fylkesmannens nye admis.bygg på Lillehammer. 
Februar 2019 fullførte hun et utsmykningsoppdrag for Gjelsten i den nye Pellekroa vis a vis Pellestova.

INNKJØP
Sør-Fron Kommune
Sandefjord Sykehus
Lillehammer Kommune
Oslo Kommune
Nycomed, Oslo

Toppen legesenter, Lillehammer
Industritråler, Florø
Lillehammer sykehus

BESTILLINGER Hun jobber deler av året med bestillinger til kunder som ønsker en av hennes mange uttrykk og paletter. Se kunst for salg hvor du kan se flere av hennes bestillingsverk.

 

Kontakt meg
Send meg en melding her hvis du har spørsmål eller kommentarer

Eva Nirbhi Willix

Fabrikken, Løkkegt. 9
2615 Lillehammer

Telefon: 41 64 55 88
E-post: eva@willix.no
Vennligst skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-post adresse
 

 

Skriv din melding her